Uvjeti korištenja i polica privatnosti

od Marijana May

Dobrodošli na MojŽivotniDizajn blog.

S prvim korištenjem bloga, smatrat ćemo da ste punoljetna osoba i da ste u cijelosti upoznali s uvjetima bloga, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate blogu i ne koristite njegove sadržaje. Imate li bilo kakva pitanja ili nejasnoće vezane za uvjete korištenja, molimo da se obratite na link Kontakt.
Izgled i sadržaj bloga te uvjete korištenja možemo iz određenih razloga izmijeniti, stoga vas molimo da iste povremeno proučite, kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje bloga predstavlja vaš pristanak na sve eventualne izmjene.

MojŽivotniDizajn blog omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge MojŽivotniDizajn bloga.

Korištenjem bloga korisnik prihvaća ove uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem bloga ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

MOJ ŽIVOTNI DIZAJN BLOG

Niti jedan dio MojŽivotniDizajn bloga ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. MojŽivotniDizajn blog posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja bloga.

MojŽivotniDizajn blog sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja navedenih autora, mogućih sadržaja partnera, besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice. MojŽivotniDizajn blog može sadržavati linkove na web stranice trećih osoba. MojŽivotniDizajn blog linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan MojŽivotniDizajn bloga. Sav sadržaj izvan MojŽivotniDizajn bloga koristite na vlastitu odgovornost.

MojŽivotniDizajn blog sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje MojŽivotniDizajn bloga koristite na vlastitu odgovornost i MojŽivotniDizajn blog ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu njihovim korištenjem.

AUTORSKA PRAVA

MojŽivotniDizajn blog polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na MojŽivotniDizajn blogu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga smatra se kršenjem autorskih prava MojŽivotniDizajn bloga i podložno je tužbi.

MojŽivotniDizajn blog se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje MojŽivotniDizajn bloga za bilo koje radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na MojŽivotniDizajn blogu, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja MojŽivotniDizajn bloga.

Prenošenje bilo kojeg djela bloga MojŽivotniDizajn, što uključuje tekstove, video i ostale materijale, bez suglasnosti i dopuštenja autora, može se smatrati kršenjem autorskog prava.

OGRANIČENJA U UPOTREBI MATERIJALA

Materijali na web stranici bloga MojŽivotniDizajn zaštićeni su autorskim pravom potpisanih autora. Tekstovi, grafike, baze podataka, HTML kod i ostalo, intelektualno su vlasništvo izdavača ili drugih pravnih osoba te su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima. Ukoliko želite materijale s bloga MojŽivotniDizajn koristiti za edukacijske svrhe, slobodno nam se javite.

SADRŽAJ

Stavovi objavljeni u tekstovima i videima su isključivo stavovi autora. Svi članci i video materijali su isključivo informativnog karaktera, preporuke kreirane s najboljom namjerom, stoga vas molimo da se pri čitanju i gledanju istih vodite vlastitim nahođenjem. Sav materijal objavljen na ovim stranicama nije zamjena za psihološke, medicinske, pravne savjete ili savjete bilo koje druge domene za koje je potrebno obratiti se nadležnim institucijama. MojŽivotniDizajn blog ne preuzima odgovornost vezano uz podatke, mišljenja i opise navedene u tekstovima i videima. Svi objavljeni članci i videi su informativnog karaktera i primjena preporuka objavljenih u člancima i videima je na vlastitu odgovornost. MojŽivotniDizajn blog ne može se smatrati odgovornim za eventualne neželjene efekte nastale pri korištenju preporuka opisanih u tekstovima i videima na blogu. Fotografije objavljene u člancima vlasništvo su navedenih autora ili imaju “free” licencu.

PRENOŠENJE SADRŽAJA

Materijali sa bloga MojŽivotniDizajn, također ne smiju biti kopirani, izdavani, prevođeni, ili na bilo koji drugi način distribuirani ukoliko se ne navodi izvor (uključujući poveznicu prema izvornom članku ili naslovnoj stranici bloga MojŽivotniDizajn), no prije toga je potrebno kontaktirati autora kako bi se tražilo dopuštenje.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I TAJNOST PODATAKA (polica privatnosti)

MojŽivotniDizajn blog jamči sigurnost i privatnost svih podataka svojih korisnika. Stoga se strogo pridržavamo zakonskih propisa prilikom prikupljanja i obrade osobnih podataka. To konkretno uključuje Uredbu EU za zaštitu podataka (GDPR), kao i zakon o telekomunikacijama. Ova izjava o zaštiti privatnosti obavještava vas kako MojŽivotniDizajn blog prikuplja i koristi vaše osobne podatke.

Koje podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?

Blog MojŽivotniDizajn se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja te će prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz odgovarajuću suglasnost, odnosno u skladu s važećim propisima. Navedeni podaci će se ovisno o suglasnosti korisnika/posjetitelja bloga MojŽivotniDizajn koristiti primjerice u svrhu informiranja korisnika o uslugama i sadržajima bloga MojŽivotniDizajn, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja sadržaja i usluga bloga MojŽivotniDizajn.

Blog MojŽivotniDizajn koristi podatke korisnika koji se prijave za newsletter preuzimanjem besplatnog PDF sadržaja kako bi mogao slati dnevne, tjedne i mjesečne obavijesti pretplatnicima newsletter baze koji su izdali privolu prilikom pristupanja istoj. Polja koja je potrebno ispuniti su Ime i Email. Blog MojŽivotniDizajn koristi ove informacije kako bi mogao nastaviti dijalog i razgovor prema osobi koja je taj upit uputila.

Komentari

Kada posjetitelji ostavljaju komentare na web mjestu prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i niz korisničkih agenata korisnika koji pomažu u otkrivanju neželjenih poruka. (Spam)

Anonimni niz stvoren na vašoj adresi e-pošte (koji se također naziva hash) može se dostaviti Gravatar servisu da biste vidjeli koristite li ga. Pravila o privatnosti usluge Gravatar dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, slika vašeg profila vidljiva je javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Podaci sa drugih izvora i ugrađeni sadržaj

Članci na ovim stranicama mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. Videozapisi, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web lokacija ponaša se na isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatne praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

Kontakt forme

Ukoliko korisnik pošalje upit preko korisničke forme, obavezna polja koja je potrebno ispuniti su Ime i Email. Blog MojŽivotniDizajn koristi ove informacije kako bi mogao nastaviti dijalog i razgovor prema osobi koja je taj upit uputila.

Kolačići

Blog MojŽivotniDizajn koristi tzv. kolačiće (eng. cookies) kako bi bio u mogućnosti besplatno pružiti uslugu korisnicima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika usluge bloga MojŽivotniDizajn samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta te mu omogućuje da se učinkovitije služi blogom MojŽivotniDizajn i on automatski istječe kada korisnik zatvori svoj preglednik. Blog MojŽivotniDizajn također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga i proizvoda te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika usluge bloga MojŽivotniDizajn mogli zanimati.

Prikazivanje obavijesti i oglasa koje korisniku usluge bloga MojŽivotniDizajn dostavlja blog MojŽivotniDizajn omogućuje se putem kolačića koje blog MojŽivotniDizajn može postaviti u web-preglednik korisnika.

Prilikom korištenja sadržaja bloga MojŽivotniDizajn bit ćete upitani da li želite primati obavijesti s korisnim sadržajem direktno u web pretraživaču (OneSignal web push notifikacije), koje možete odbiti ili prihvatiti. Ova usluga funkcionira pomoću korištenja kolačića. Ako prihvatite, u svakom trenutku možete otkazati privolu za ove obavijesti u svom web pretraživaču u postavkama Settings > Site settings > Notifications > Off (Postavke > Postavke preglednika > Obavijesti > Isključeno), nakon čega ih više nećete primati. Za detaljni pregled kako OneSignal rukovodi svojom politikom privatnosti, istu možete vidjeti ovdje: https://onesignal.com/privacy_policy

Analitike

Blog MojŽivotniDizajn prati statističku posjećenosti svojih stranica isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika usluge Bloga MojŽivotniDizajn u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html

S kime dijelimo vaše podatke?

Osim kolačića koji se djele servisima navedenim u sekciji Kolačići Analitike, blog MojŽivotniDizajn prikuplja sve mailove kroz GetResponse servis za rukovođenje email kampanja. Za detaljni pregled kako GetResponse rukovodi svojom politikom privatnosti, istu možete vidjeti ovdje: https://www.getresponse.com/legal/privacy.html

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte (spama).

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?

Sve navedene podatke koje prikupljamo (email, upiti preko kontakt forme) zadržavamo na neodređeno vrijeme.

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se na neodređeno vrijeme. To je zbog toga da možemo automatski prepoznati i odobriti komentare koji slijede, umjesto da ih zadržimo u redoslijedu moderiranja.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim ako ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web mjesta također mogu vidjeti i urediti te podatke.

Koja prava imate nad svojim podacima?

Ako imate račun na blogu MojŽivotniDizajn ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primanje izvezene datoteke osobnih podataka koje držimo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. U bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje bilo kakvih osobnih podataka koje držimo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativnim, pravnim ili sigurnosnim svrhama.

Korištenjem bloga MojŽivotniDizajn smatra se da su korisnici i/ili posjetitelji u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka u vezi s kolačićima i mogućnostima glede iste.

Kontakt informacije

Za bilo kakve upite vezane uz privatnost podataka, možete nam se obratiti na mojzivotnidizajn@gmail.com

Kako čuvamo sigurnost vaših podataka?

Svi podaci koji se šalju preko domene https://mojzivotnidizajn.com/, enkriptirani su SSL-om. Blog MojŽivotniDizajn je redovito ažuriran sa zadnjih postavkama i nadogradnjama WordPress platforme na kojoj je upogonjen.

PROMJENE PRAVILA

MojŽivotniDizajn blog zadržava pravo da bez prethodne najave promijeni ili modificira uvjete korištenja i policu privatnosti bloga. Svaka promjena bit će objavljena na adresi bloga MojŽivotniDizajn. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na blogu MojŽivotniDizajn, smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

ZIVOTNI DIZAJN Ltd.
Inc. No. 630219
Unit 3d North Point House
North Point Business Park
New Mallow Road
Cork T23 AT2P, Ireland

Tel. +66933039086
Email: mojzivotnidizajn@gmail.com

Posjetom i korištenjem bloga Moj Životni Dizajn pristajete na uporabu kolačića koji služe kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. U redu