Ovo je smisao života, bez puno filozofije

Potraga za smislom života može trajati cijeli život a da se pri tome ne nađe željeni odgovor.

Svi imamo svoj život. Imamo život – to je rečenica koju svi izgovaramo, ali nije u potpunosti točna. Ono što je zaista točno jeste: MI JESMO ŽIVOT! TI JESI ŽIVOT!

Mi nemamo život, jer mi jesmo život. Ovo je drukčiji pogled, drukčije shvaćanje, i približavanje samome sebi.

Život nema smisao. Svatko od nas je smisao i taj smisao unosimo u život. Pitati se ovo pitanje je čisto traćenje, jer ste vi sami odgovor.
– Joseph Campbell

Dakle, mi smo smisao, samo naše postojanje je smisao. Mi jesmo odgovor i odgovor je u nama.

Kada kažemo:”Ja imam Život”, ispadne kao da posjedujemo nešto što nismo mi. Tako se na neki način odvajamo od sebe, onoga što uistinu jesmo.

Kada kažemo: “Ja jesam Život”, sjedinjenjujemo se sa sobom. Tada nema posjedovanja, imanja, nemanja, već jednostavno bivanja, bivanja ovdje i sada.

Možemo imati samo materijalne stvari, koje ćemo posjedovati, i s njima raditi što želimo. Nikada ne možemo posjedovati drugu osobu, drugi život. Sama pomisao da posjedujemo živo biće je nemoguća i ne proizlazi iz ljubavi. Kada volimo i poštujemo nekoga, puštamo ga da bude upravo onakav kakav je i da bude potpuno slobodan.

Istu takvu slobodu moramo dati sebi. Slobodu da budemo ono tko uistinu jesmo, slobodu da se izražavamo na način na koji želimo, slobodu da radimo ono što volimo, i da je to sve na dobrobit nas i drugih.

Tko si ti? Ti si život, i život jesi Ti.

Reci sebi: “Ja jesam Život!“. Sad reci sebi:”Ja imam život!”.

Osjećaš li razliku kada kažeš: “Ja imam život” i “Ja jesam život”? Što ti bolje zvuči? Kada se bolje osjećaš?

Kada kažem da imam život, osjećam kao da posjedujem nešto čime ne mogu u potpunosti upravljati, kao da je to odvojeno od mene.

Bolje se osjećam kada kažem da jesam život. Osjećam se snažnijom. Osjećam se sjedinjenom i mirnijom. Osjećam da upravljam sobom. Osjećam zahvalnost za svoje postojanje i odgovornost da učinim i dam najbolje od sebe.

Želim Ti reći da si jedinstvena u svakom pogledu, i da tvoje postojanje je sama svrha po sebi. Budi svoj najljepši život i uživaj u sebi svaki dan.

Ti jesi život, jedinstveno biće koje živi ovdje i sada. S razlogom postojiš, s razlogom budi ono tko i što jesi. Podari svoje talente svijetu i samo budi Ti.
– Marijana May
Napiši mi dolje u komentare, koliko te ovaj malo drukčiji pogled na život “razbudio”?

 

>>> Ako odgovoriš na ovo Moćno Pitanje, tvoj uspjeh je SIGURAN