Zamisli da je moguće promijeniti svoju prošlost, bi li je promijenila? Svi smo sigurno barem jednom u životu čuli to pitanje i pokušali na njega iskreno odgovoriti.

Upitaš li se ponekad što bi bilo da si u nečemu drugačije postupila? Kako bi sada izgledao tvoj život da si uradila drugačije?

Razmišljaš li o tome, opterećuješ li svoju glavu pitanjima vezanim za prošlost?

Najveća istina jest i najbolja stvar kod prošlosti je ta da je ZAVRŠENA. Samim time što ju je nemoguće mijenjati možemo je prihvatiti i iskoristiti kao odskočnu dasku da budemo bolja osoba nego što jesmo.

Dakle, prošlost ne postoji više, ona je odavno završena, i sve što možemo učiniti je najbolje iskoristiti sadašnji trenutak, jedini trenutak koji postoji i u kojem je sve moguće.

Ako se sramiš zbog nečega što si doživjela ili učinila u svojoj prošlosti, ovaj savjet će ti pomoći:

Ako imaš prošlost kojom nisi zadovoljan, sad je trenutak da je zaboraviš. Zamisli neku novu priču o svom životu, i povjeruj u nju. Usredotoči se samo na trenutke u kojima si uspjevao ono što si želio, i ta snaga će ti pomoći da postigneš sve što hoćeš.
– Paulo Coelho

Ujedno, ukoliko te muče bolna iskustva iz prošlosti i misliš da te ona definiraju, zauvijek ucrtaj ove riječi u svoj um:

Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što odlučim biti.
– Carl Jung

Zaboravi na ono što je bilo i piši nova poglavlja u svojoj knjizi života. Ostaje samo sada, vrijeme u kojem je sve moguće. Ti si pisac. Napiši novu priču, priču koju želiš doživjeti i uživi se u novu ulogu.

Kada sam zaista počeo voljeti sebe, odrekao sam se navike da živim i dalje u prošlosti i da se brinem za svoju budućnost. Sada pak živim samo za ovaj trenutak u kojem se SVE događa. Tako živim svakog dana i zovem to ISPUNJENJE.
– Charlie Chaplin

Zapamti:

Bez obzira koliko je teška prošlost, uvijek možeš krenuti iz početka.
– Buddha

Umjesto da si postavljaš pitanje: “Kad bi mogla promijeniti prošlost, bi li je promijenila?“, bolje se upitaj slijedeće: Mogu upravljati svojom budućnošću (u sadašnjem trenutku), hoću li?

Piši mi, hoćeš li?