O Životnom Dizajnu

od Marijana May

Svaki čovjek ima poziv da bude netko, no mora jasno razumjeti da kako bi ispunio svoj poziv može biti samo jedna osoba – on sam.
– Thomas Merton

Želiš li:

 • osjećati se odlično u svojoj koži
 • ojačati svoje samopouzdanje i vjeru u sebe
 • izgraditi pravu sliku o sebi i biti najbolja verzija sebe
 • biti sretna i postići uspjeh u svemu što radiš
 • živjeti u sadašnjosti i ostaviti se prošlosti
 • imati kvalitetne odnose s ljudima do kojih ti je stalo
 • otkriti tehnike opuštanja i ukloniti stres iz svakodnevnice
 • pronaći motivaciju i inspiraciju
 • naučiti meditirati
 • dnevnu dozu podrške i ohrabrenja
 • nekoga tko će te razumjeti i kreirati sadržaj koji će ti pomoći

Ako je više odgovora DA, dobrodošla na blog MojŽivotniDizajn, koji je nastao sa ciljem dijeljenja korisnih znanja i tehnika koje su nam potrebne svaki dan kako bi imale sretan i ispunjen život. Sam naziv znači da smo sve mi životne dizajnerice na kojima je odgovornost kreirati vlastiti život po svojoj mjeri i želji. Hoće li to biti pustolovina ili mukotrpna borba, tvoj je izbor. Kako bi u životu pronašla ispunjenje i avanturu, trebaš svakodnevno raditi na svom osobnom razvoju, neprestano učiti, usavršavati se i raditi na dobrobit sebe i okoline, a istovremeno se zabavljati i u svemu uživati.

U tome će ti pomoći MojŽivotniDizajn, koji se bazira na tri područja:

O Životnom Dizajnu

Slika o Sebi:  Mi smo proizvod slika koje imamo o sebi. Slika koju imamo o sebi jest naše poimanje „vrste čovjeka koji ja jesam.“ Ovo su riječi dr. Maxwella Maltza.

Radeći na slici o sebi, možeš postići da:

 • Budeš najbolja verzija sebe – ono što uistinu želiš biti
 • Postaneš sigurnija u situacijama vezanim za svoj osobni i profesionalni život
 • Odbaciš ožiljke emotivnih rana i izgradiš samopoštovanje

Meditacija: Trening uma.

Meditacija je jedna od najmoćnijih tehnika već više od 2500 godina. Pomoću nje ćeš:

 • Smanjiti svakodnevni stres
 • Povećati kreativnost i koncentraciju
 • Imati više energije i radosti

Naučit ćeš tehnike meditiranja koje sam naučila iz prve ruke, boraveći u meditacijskim centrima u Tajlandu. Ovdje ću govoriti o filozofiji življenja koja itekako čini život mirnijim, sretnijim, ispunjenijim i zadovoljnijim. S razlogom se kaže “istočnjačka mudrost.”

Svakodnevni (život) džumbus: Ovdje ću pisati članke o svakidašnjim životnim problemima i kako ih se riješiti, te pisati o svojim razmišljanjima o dva svijeta – svijetu u sebi i oko sebe.

Zašto sve ovo radim? Zato što vjerujem da svako ljudsko biće zaslužuje biti zdravo, sretno i uspješno. Vjerujem u jednu rasu, a to je ljudska rasa. Vjerujem da se davanjem razvijamo i jedino bivajući svoji i pomažući drugima možemo učiniti svoj i živote drugih vrijednima. Zato ću ovdje, na ovim stranicama pisati i prenositi svoje misli, svoja znanja i iskustva koja su mi pomogla, uljepšala i olakšala život, a koja ti, ako ih počneš koristiti mogu pomoći.

Zato, draga moja životna dizajnerice, želim ti se zahvaliti što si ovdje, jer samim time što tu jesi znači da si svjesna i spremna rasti, te da duboko u sebi znaš da imaš darove koje trebaš podijeliti sa svijetom. Molim te, ako nešto i ne razumiješ, ne brini, neke stvari će biti jasne sada a neke kasnije. Radi na sebi i uživaj, ti to možeš 🙂

I znaš što me još raduje? Raduje me što ćemo skupa dizajnirati svoje živote najbolje što možemo.

Moje ime je Marijana. Osjećaj se kao kod kuće 🙂

Više o Marijani May možeš pročitati ovdje

.


VAŽNA NAPOMENA: Svi članci i video materijali su isključivo informativnog karaktera, preporuke kreirane s najboljom namjerom, stoga te molim da se pri čitanju i gledanju istih vodiš vlastitim nahođenjem. Sav materijal objavljen na ovim stranicama nije zamjena za psihološke, medicinske, pravne savjete ili savjete bilo koje druge domene za koje je potrebno obratiti se nadležnim institucijama. Sve druge informacije vezano za korištenje bloga i policu privatnosti možeš pročitati ovdje.

Kontakt

ZIVOTNI DIZAJN Ltd.
Inc. No. 630219
Unit 3d North Point House
North Point Business Park
Old Mallow Road
Cork T23 AT2P, Ireland

Tel. +66933039086
Email: mojzivotnidizajn@gmail.com

Posjetom i korištenjem bloga Moj Životni Dizajn pristajete na uporabu kolačića koji služe kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. U redu