Otkrivena tajna: Kako pronaći srodnu dušu i imati skladan ljubavni odnos

Ljudi žele biti voljeni i prihvaćeni od drugih. Jedan od najvažnijih odnosa je partnerski odnos, ljubav između dvije osobe koje žele zajedno u svojoj zajednici provesti živote.

Ono što odmah želim dati jasno do znanja je to da ljubav nije patnja. Ljubav nije bol. Osjetimo bol kada iskreno nekog volimo kome se nešto loše dogodi, no ne možemo doživjeti bol od osobe koju volimo i koja nas voli, jer prava ljubav nije niti bol, niti patnja, već izvor vječne radosti i dobrote. O tome najbolje svjedoči Hvalospjev ljubavi iz Knjige Postanka, iz Biblije:

Ljubav je velikodušna,
dobrostiva je ljubav,
ne zavidi,
ljubav se ne hvasta,
ne nadima se;
nije nepristojna,
ne traži svoje,
nije razdražljiva,
ne pamti zlo;
ne raduje se nepravdi,
a raduje se istini;
sve pokriva, sve vjeruje,
svemu se nada, sve podnosi.
Ljubav nikad ne prestaje.

Upravo sve ovo lijepo opisuje što Ljubav jeste.

Ne slažem se s pjesnicima koji opjevavaju svoju tužnu ljubav koja im zadaje nevjerojatne patnje i boli, te umiru u ime ljubavi. Takvo poimanje ljubavi za mene nema nikakvog smisla, jednostavno rečeno.

Kako pronaći srodnu dušu i imati skladan ljubavni odnos

Ono što je bitno u partnerskoj, ljubavnoj vezi između dvije osobe je upravo to tko su te dvije osobe i što te osobe žele, od sebe i jedna od druge.

Zato ću se sada osvrnuti na meni najbolju i najučinkovitiju rečenicu koja govori o tome kako pronaći svog idealnog partnera:

Kako bi pronašla idealnog partnera, Ti moraš biti idealan partner.

U ovome leži tajna pronalaženja srodne duše i skladnog ljubavnog odnosa. Kako bismo pronašli i imali idealnog partnera, prvo mi moramo biti taj idealan partner.

Vjerujući da ćeš se i sama donekle pronaći u ovoj mojoj priči, bit ću otvorena prema tebi i opisati što se meni dogodilo, te kako sam pronašla svog idealnog partnera.

Bila sam u pogrešnim vezama u kojima sam ljubav doživljavala kao patnju.

Moja zadnja propala veza je bila prava patnja iz jednog jednostavnog razloga: nisam bila idealan partner za sebe, niti je moj tadašnji partner bio idealan za sebe, stoga naša veza nije bila idealna niti kompatibilna, ukratko: nismo bili jedno za drugo.

Ostajući u takvom odnosu, upoznala sam samo patnju, nezadovoljstvo, razočaranje, nerazumijevanje, laži i prevare.

Sve to nije imalo nikakve veze s ljubavlju, već s nezrelim ponašanjem dviju osoba koje su bile skupa jer su se bojale biti same, živeći u nadi da će biti bolje. Ali nikada nije bilo bolje već samo gore. Svaki novi dan je bio samo nepotrebno produžavanje agonije i gubljenje dragocjenog vremena.

Mnogi ostanu u vezama jer se boje biti sami, i tako rade štetu sebi i drugoj osobi.

Biti s nekim tko nije za tebe, je svjesno gubljenje života, a s obzirom da mi jesmo život, to je dakle svjesno gubljenje sebe, gubljenje ljubavi i poštovanja prema sebi. I to sve samo zbog straha da se ne ostane sam.

Samoća je itekako potrebna kako bismo još bolje upoznali sebe, radili na sebi, spoznali što uistinu želimo i koga uistinu želimo.

Nakon katastrofalne nesretne veze, čvrsto sam odlučila biti posve sama i fokusirati se na sebe i ono što želim, vjerujući da ću susresti svoju srodnu dušu u pravom trenutku, kada ja budem duhovno spremna i kada budem riješila sve nesuglasice sa sobom.

Misliš da sam dugo čekala? Ne. Moj idealni partner se stvorio kao grom iz vedra neba, tada kada sam to najmanje očekivala, kada nisam ni slutila, i tada kada sam bila spremna.

Susrela sam svog idealnog partnera, koji je sada moj zaručnik.

Nikada nam ljubav nije bila patnja, nikada nismo doživjeli bol, jer prava ljubav je upravo ona koja je puna dobrote, iskrenosti, razumijevanja, slobode, istine, prihvaćanja, kvalitetnog razgovora i kvalitetno provedenog vremena.

Idemo jedno pored drugoga, gledamo u istom smjeru, i uvijek si dopuštamo da budemo ono što jesmo. Imamo potpunu slobodu jedno pored drugog i kada nismo skupa, te veliko poštovanje jedno prema drugome.

Ljubomora ne postoji, prepirke ne postoje, ego ne igra ulogu. I to je sve došlo jer smo oboje radili na sebi, jer svakodnevno učimo jedno od drugog i rastemo iz dana u dan.

Ništa nije idealno, i baš u tom nesavršenstvu leži savršenstvo koje se nalazi u jednostavnosti, skladu i međusobnom poštovanju.

Da draga, to je ljubav. Ljubav koju osjećaš prema sebi je ljubav koju daješ svom partneru, poštovanje koje imaš prema sebi je poštovanje koje izražavaš svom partneru.

Samo ono što je u tebi, samo to možeš ponuditi svom partneru.

Želiš li partnera koji će te voljeti, poštovati, cijeniti, razumjeti, biti nježan i brižan prema tebi, te činiti sve što poželiš?

Odlično, samo kreni od sebe. Voli sebe, poštuj i cijeni sebe, razumi se, budi nježna i brižna prema sebi, te uvijek prvo učini nešto za sebe. To je sva mudrost, u kojoj se nalazi odgovor kako pronaći svog idealnog partnera.

Ti sama sebi moraš biti idealan partner jer ćeš jedino tako privući osobu koja će imati kvalitete koje ti imaš i koja će ti dati ono što ti želiš.

Ujedno, potrebno je da znaš što uistinu želiš od svog partnera i kako on izgleda, stoga je dobro da ga vizualiziraš i privučeš na učinkovit način, o kojem više možeš pročitati ovdje.

Molitva za srodnu dušu

S obzirom da je naš um genijalan i vrlo moćan, donosim ti molitvu iz knjige „Moć podsvijesti“ čiji je autor dr. Joseph Murphy, koja ti također može pomoći da privučeš svojeg idealnog partnera:

Evo primjera odlične i djelotvorne tehnike: predvečer, udobno se smjestite, zatvorite oči i opustite se. Obratite se podsvijesti riječima, “Hoću da privučem muškarca koji je pošten, iskren, odan, vjeran, miran, sretan i uspješan. Navedene osobine jako cijenim i prepuštam ih podsvijesti, a dok ih ponavljam, one se usađuju duboko u meni i postaju neraskidivi dio moje osobnosti. Dobro znam da u svemiru djeluje zakon privlačnosti i da svaki čovjek privlači osobine, događaje i ljude u skladu sa vlastitim uvjerenjima. Privlačim ono što cjelokupnom podsviješću osjećam kao istinito. Znam da sam u stanju da doprinosim spokojstvu i sreći tog muškarca. On voli moje ideale i ja volim njegove ideale. Nemam nikakvu želju da ga zloupotrijebim niti on želi mene zloupotrijebiti. Postoji uzajamna Ijubav, sloboda i poštovanje.”

Primjenjujte upravo ovakav način zasićivanja podsvijesti željenim osobinama. Nakon određenog vremena sigurno ćete osjetiti radost privlačenja muškarca koji ih u potpunosti posjeduje. Vaša će podsvijest pronaći i otkriti stazu na kojoj ćete se s njim susresti, u skladu sa djelovanjem neumoljivog i nepromjenjivog tijeka vaše podsvijesti. Neka vas ispuni iskrena želja da mu date sve ono najbolje u vama – ljubav, odanost, suradnju. Otvorite se prema njegovoj ljubavi koju dobijate zahvaljujući moćima vlastite podsvijesti.

Ovu molitvu trebaš izgovarati s vjerom, te opisati kako izgleda i koje kvalitete posjeduje tvoj idealni partner, tvoja srodna duša.

Uvijek vjeruj da se netko poseban raduje sudbonosnom susretu s tobom, da čeka na tebe, kao što ti čekaš na njega. Znaj što točno želiš, i potrudi se da budeš idealan partner prije dolaska svoje srodne duše, i zapamti: Ljubav nije patnja, ljubav je radost i dobrota.

Budisti kažu da kada upoznate nekoga i srce vam počne lupati, ruke se počnu tresti, koljena olabave, to nije onaj pravi ili ona prava. Kada upoznate svoju srodnu dušu, osjećate se mirno. Bez stresa.

Piši mi, jesi li ikada razmišljala na ovaj način, da prvo ti moraš biti idealan partner kako bi pronašla idealnog partnera? Meni je uspjelo, želim da i Tebi uspije 🙂