Postoji jedna inspirativna i kratka mudra priča, priča o jednom malom žutom cvijetu čija poruka odzvanja u svim ljudskim srcima.

Priča ide ovako:

Postoji jedan mali žuti cvijet koji cvjeta samo jednom u godini. I tako je on cvjetao u jednoj bašti u koju je zašao slučajni posjetitelj. Došavši u vrt, posjetitelj je sa svih strana slušao samo žalbe. Mango je rekao da bi radije bio kokosova palma. Zašto? Zato što je cijelo palmino drvo korisno – plod, lišće, grane i stablo. Međutim, kokosova palma zavidjela je mangu zato što se njegov plod za skupe novce izvozio. Sve biljke su bile ljubomorne jedna na drugu, svaka od njih je mislila da je druga biljka više vrijedila. Oko posjetitelja koji je slušao samo žalbe, zaustavilo se na jednom malom žutom cvijetu koji je radosno cvijetao u svom uglu. Posjetitelj se sagnuo prema cvijetu i upitao ga: “Zašto se i ti ne žališ kao svi ostali?” Cvijet je odgovorio:”Pa i ja sam posmatrao kokosovu palmu i zavidio joj na lišću koje se lelujalo na vjetru. Poželio sam i da donosim divne, sočne plodove kao mango. Ali tada sam shvatio da ako je Bog želio da budem kokosova palma ili mango, on bi to tako i napravio. Međutim on je želio da budem mali žuti cvijet, pa zato i ja želim da budem najbolji mali žuti cvijet koji je ikada postojao.”

“… Ali tada sam shvatio da ako je Bog želio da budem kokosova palma ili mango, on bi to tako i napravio. Međutim on je želio da budem mali žuti cvijet, pa zato i ja želim da budem najbolji mali žuti cvijet koji je ikada postojao.

Želiš li biti najbolja Ti koja je ikada postojala, baš poput ovog malog žutog cvijeta?

Da si trebala biti netko drugi, bila bi. No, imaš takvu čast, takvu privilegiju biti Ti, sada i ovdje. Zar to nije divno? Biti svoja upravo takva kakva jesi, svjesna da te je Bog stvorio i da te voli baš takvu kakva jesi.

Uviđaš li koliko si blagoslovljena time što Ti jesi Ti?

Slavi sebe, svoje postojanje, sve ono tko i što jesi, te uvijek budi neizmjerno zahvalna što si na ovaj svijet došla kao Ti.

13529245_1039666422788762_5848176292379898778_n

Piši mi, kako Ti se svidjela ova priča?