Bilo koji početak uvijek želimo započeti što je bolje moguće, a posebno su ljudi euforični kada završavaju sa starom i ulaze u Novu godinu, kada u svom životu započinju novo poglavlje od 365 dana.

Kako bih Ti pomogla da izvučeš najbolje iz prethodne i da što više postigneš u ovoj godini, za tebe sam pripremila dva važna pitanja i moćnu namjeru.

Prvo pitanje: Što ćeš ostaviti iza sebe?

Na prvo pitanje se odnosi sve ono što je bilo, jednostavno rečeno, negativno. Tvoje greške, porazi, neuspjesi i sve ono što je nepotrebno i beskorisno.

Nema potrebe da svoje stare greške i neuspjehe nosiš sa sobom u Novu godinu i da dopuštaš da te definiraju, stoga ih trebaš ostaviti iza sebe, trebaš se riješiti nepotrebnog tereta. No važno je da iz svega izvučeš važne lekcije.

Dovrši sljedeće rečenice:

Tijekom proteklih 365 dana naučila sam (ovdje napiši sve što si naučila iz svojih grešaka i neuspjeha) _____________________________________________

Svjesno odlučujem da iza sebe ostavljam (ovdje napiši što je potrebno da ostaviš iza sebe i da zaboraviš na to) _________________________________

Ako si dovoljno hrabar da kažeš zbogom, život će te nagraditi s novim početkom.

Paulo Coehlo

Drugo pitanje: Što ćeš ponijeti sa sobom u Novu godinu?

Drugo pitanje se odnosi na sve ono što je bilo dobro i korisno u protekloj godini, sve ono što je bilo lijepo, pozitivno i uspješno.

  • Što si sve dobro učinila u protekloj godini?
  • Koje uspjehe si postigla?
  • Na čemu si posebno zahvalna?
  • Na što si jako ponosna?
  • Zbog čega si iznimno sretna?

Dovrši sljedeću rečenicu:

Sa sobom u Novu godinu nosim (ovdje napiši svoje važne lekcije, uspjehe i postignuća) _________________________________________________________

Za tebe sam dizajnirala ovu sliku s pravom porukom 🙂 Nova godina – Nova Ja

Moćna namjera

Kada odgovoriš na gore navedena pitanja, lijepo pročitaj sve svoje odgovore, te na osnovu ta dva pitanja i svih tvojih odgovora možeš točno vidjeti što je potrebno promijeniti i bolje učiniti.

I tada dolazimo do namjere.

Namjera je vrlo moćna, jer znači da si nešto odlučila učiniti i da ćeš to učiniti, što Ti daje motivaciju i energiju da ostvariš željeno.

Tri sastojka za siguran uspjeh u Novoj godini pročitaj ovdje.

Dovrši sljedeće rečenice:

Ove godine namjeravam promijeniti (što je potrebno da promijeniš – to mogu biti navike, ponašanje, okolina, društvo…) _______________________

Ove godine namjeravam ostvariti tri najvažnija cilja (napiši koja su to tri najvažnija cilja i želje koje ćeš ove godine ostvariti):

  1. Moj prvi cilj koji namjeravam ostvariti je______________________________
  2. Moj drugi cilj koji namjeravam ostvariti je_____________________________
  3. Moj treći cilj koji namjeravam ostvariti je______________________________

S ciljem pred očima i najsporiji napreduju brže nego oni najbrži bez cilja.

Johann Wolfgang von Goethe

Prijedlog: Bilo bi vrlo korisno da svoje namjere i ciljeve napišeš na papir i staviš na vidljivo mjesto kako bi te podsjećali na ono što želiš postići.

Nova godina, nove mogućnosti, nova znanja, nova iskustva, nova Ti, stoga kreni u akciju jer sve je na tebi 🙂

Ono što misliš to i postaješ, što zračiš to privlačiš, a što želiš to ćeš ostvariti.

Buddha   

Piši mi, koje su tvoje namjere za ovu godinu?