Što žena mora biti?

Da skratim priču: NE MORA, Ona već je.

Ti si Žena. Ti znaš i osjećaš. Ti već jesi ono što trebaš biti.

Imaš sve što Ti treba, već jesi ono što želiš biti, no jesi li toga svjesna? Jesi li svjesna da si Ti Život, jesi li svjesna da si Ti Ljubav, da si Ti jedan cijeli svemir?

Sve ono što nam treba već imamo, sve ono što želimo biti negdje u sebi već jesmo.
– N.A.

Ukoliko trenutno nisi sretna i zadovoljna, znači da još nisi ispoljila ono što Ti jesi. Kada kažem ispoljila, mislim da nisi svoj unutarnji svijet u potpunosti uskladila s vanjskim, da još uvijek nije uspostavljena ravnoteža.

Ravnoteža je ključ sretnog života. Samo ravnoteža donosi ispunjenje, mir i radost.

Život je kao vožnja biciklom, treba neprestano ići naprijed, bez zaustavljanja, da se ne izgubi ravnoteža.
– Albert Einstein

Želim da sada ustaneš i staneš na svoje noge. Možeš li mirno stajati u mjestu? Naravno da možeš, jer si stabilna, jer čvrsto stojiš na zemlji. Kao što održavaš ravnotežu u stojećem položaju, istu takvu ravnotežu, takvu stabilnost je potrebno uvesti u svaki kutak svog života.

Naravno da nećeš postići sve to u jednom danu, ali ako kreneš sada unositi balans u jedan po jedan kutak, s vremenom će to poprimiti velike razmjere i kada se okreneš iznenadit ćeš se koliko si puno postigla.

Najvažnije je krenuti, sada.

Smisao i dostojanstvo puta postoje samo utoliko ukoliko umemo da ih nađemo sami u sebi.
– Ivo Andrić

Zemlja, tlo pod nogama će uvijek biti tu, Ti si ta koja stoji, Ti si ta koja se kreće i način tvog hoda govori o tebi. Govori o tome jesi li sigurna u sebe, govori o tome znaš li u kojem pravcu se krećeš, govori o tome što trenutno misliš.

Kada stojiš, stoj sama. Ne gledaj dolje i ne gledaj gore, već gledaj ispred sebe. Stoj uspravno. Osjeti zemlju na kojoj stojiš. Zemlja je čvrsta i pruža Ti stabilnost. Osjeti zrak koji udišeš i diši. Budi svjesna svog disanja. Svaki udah te uči da prihvaćaš a svaki izdah te uči da puštaš. Stoj uspravno i ne saginji glavu. Ne postoji netko i ne postoji nešto što te može slomiti. Vjeruj u dobro, vjeruj u sebe. Stoj uspravno, stoj dostojanstveno.

Budi svjesna svog koraka, svog hoda. Ne juri, ne žuri. Koračaj polako i smireno, koračaj sigurno i odvažno. Samopouzdano se kreći prema svom cilju i svaki dan učini jedan korak više.

Piši mi, jesi li po prirodi nestrpljiva, ili strpljivo svaki dan koračaš prema svojim ciljevima?