Ako trenutno nisi sretna i zadovoljna, ovaj tekst je za tebe

od Marijana May

Što žena mora biti?

Da skratim priču: NE MORA, Ona već je.

Ti si Žena. Ti znaš i osjećaš. Ti već jesi ono što trebaš biti.

Imaš sve što Ti treba, već jesi ono što želiš biti, no jesi li toga svjesna? Jesi li svjesna da si Ti Život, jesi li svjesna da si Ti Ljubav, da si Ti jedan cijeli svemir?

Sve ono što nam treba već imamo, sve ono što želimo biti negdje u sebi već jesmo.
– N.A.

Ukoliko trenutno nisi sretna i zadovoljna, znači da još nisi ispoljila ono što Ti jesi. Kada kažem ispoljila, mislim da nisi svoj unutarnji svijet u potpunosti uskladila s vanjskim, da još uvijek nije uspostavljena ravnoteža.

Ravnoteža je ključ sretnog života. Samo ravnoteža donosi ispunjenje, mir i radost.

Život je kao vožnja biciklom, treba neprestano ići naprijed, bez zaustavljanja, da se ne izgubi ravnoteža.
– Albert Einstein

Želim da sada ustaneš i staneš na svoje noge. Možeš li mirno stajati u mjestu? Naravno da možeš, jer si stabilna, jer čvrsto stojiš na zemlji. Kao što održavaš ravnotežu u stojećem položaju, istu takvu ravnotežu, takvu stabilnost je potrebno uvesti u svaki kutak svog života.

Naravno da nećeš postići sve to u jednom danu, ali ako kreneš sada unositi balans u jedan po jedan kutak, s vremenom će to poprimiti velike razmjere i kada se okreneš iznenadit ćeš se koliko si puno postigla.

Najvažnije je krenuti, sada.

Smisao i dostojanstvo puta postoje samo utoliko ukoliko umemo da ih nađemo sami u sebi.
– Ivo Andrić

Zemlja, tlo pod nogama će uvijek biti tu, Ti si ta koja stoji, Ti si ta koja se kreće i način tvog hoda govori o tebi. Govori o tome jesi li sigurna u sebe, govori o tome znaš li u kojem pravcu se krećeš, govori o tome što trenutno misliš.

Kada stojiš, stoj sama. Ne gledaj dolje i ne gledaj gore, već gledaj ispred sebe. Stoj uspravno. Osjeti zemlju na kojoj stojiš. Zemlja je čvrsta i pruža Ti stabilnost. Osjeti zrak koji udišeš i diši. Budi svjesna svog disanja. Svaki udah te uči da prihvaćaš a svaki izdah te uči da puštaš. Stoj uspravno i ne saginji glavu. Ne postoji netko i ne postoji nešto što te može slomiti. Vjeruj u dobro, vjeruj u sebe. Stoj uspravno, stoj dostojanstveno.

Marijana May

Budi svjesna svog koraka, svog hoda. Ne juri, ne žuri. Koračaj polako i smireno, koračaj sigurno i odvažno. Samopouzdano se kreći prema svom cilju i svaki dan učini jedan korak više.

Piši mi, jesi li po prirodi nestrpljiva, ili strpljivo svaki dan koračaš prema svojim ciljevima?

Mislim dakle komentiram:

* Koristeći ovu formu prihvaćaš i slažeš se sa uvjetima korištenja bloga MojŽivotniDizajn i policom privatnosti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

125 komentara

Ana 30.04.2017. - 19:32

Nestrpljiva sam. Sve hocu sada, odmah. Ali citajuci vas tekst mislim da cu biti smirenija, odlucnija i da moram verovati u sebe. Hvala

Odgovori
Nusreta 01.05.2017. - 0:18

Ja sam strpljiva ali ponekad ga izgubim

Odgovori
Roza 02.05.2017. - 21:20

ja sam dovolno strpliva i pozitivna.Stoim cvrsto na nogama mada sam dosta prosla.Imam puno doverba u sebe .Hvala ti puno Marijana lepi pozdrav .

Odgovori
Gloria 01.05.2017. - 8:23

Draga Marijana, jako sam nestrpljiva, cesto zurim i zaista mi to smeta jer cini da sam nezadovoljna, mislima sam doticala taj problem ali tek sada nakon tvog divnog teksta osvijestila sam i spoznala koliko je vazno biti strpljiv i stabilan, puno hvala

Odgovori
Olgica Cice 01.05.2017. - 9:45

Sretan praznik rada, Marijana. Lijepo se osjećaj. Vrlo sam strpljiva, umijem čekati, ali nisam uvijek zadovoljna sobom i životom. Ali, zato, stalno vodim bitke sa sobom i nekako idem dalje. Glavna prepreka smo uvijek mi sami sebi. Ja sam ratnik bez vidljivog oružja, koji nema penziju.

Odgovori
Snježana 03.05.2017. - 19:24

Draga Marijana,
Po prirodi sam jako nestrpljiva osoba.Kako sam postala starija,iskustvo me naučilo da usporim.
Postavila sam si prioritete i zadovoljna sam.
Hvala na predivnim temama,jako mi puno znače,jer mi je preteško s mojim tvrdoglavim mužem.S njim moram imati strpljenja i strpljenja……Samo se pitam dokle a to je ujedno i moje pitanje?
Srdačan pozdrav.

Odgovori
Eni 05.06.2018. - 1:06

Draga Snjezana,
znaj da nista ne moras.
A pogotovo nesto trpiti.
Strpljenje i trpljenje su dvije razlicite stvari.
Zelim ti sve najbolje.
Budi hrabra.

Odgovori
Sanja 03.06.2017. - 17:19

Draga Marijana,
nisam nestrpljivaaa
Uzivam I ucim citajuci Vase tekstove

Pozdrav

Odgovori
Lidija 30.04.2017. - 19:32

“Kada stojiš, stoj sama. Ne gledaj dolje i ne gledaj gore, već gledaj ispred sebe. Stoj uspravno. Osjeti zemlju na kojoj stojiš. Zemlja je čvrsta i pruža Ti stabilnost. Osjeti zrak koji udišeš i diši. Budi svjesna svog disanja. Svaki udah te uči da prihvaćaš a svaki izdah te uči da puštaš. Stoj uspravno i ne saginji glavu. Ne postoji netko i ne postoji nešto što te može slomiti. Vjeruj u dobro, vjeruj u sebe. Stoj uspravno, stoj dostojanstveno.” Hvala Marijana što mi daješ snagu ❤️

Odgovori
GORDANA 30.04.2017. - 22:38

Hvala draga Marijana sto nam dajes snagu i ulivas poverenje.Dok citam tvoje tekstove: UZIVAM u njima jer ti to tako smireno i iskreno prenosis na mene da sam nakon citanja vise puta jedan tekst, tako smirena puna samopouzdanja da zaboravim na sve, zivIm bas taj trenutak i trudim se da sto duze ostanem u istom.Hvala draga Marijana ❤ VELIKO.

Odgovori
Vesna 30.04.2017. - 19:40

Hvala Marijana, u pravo vreme stize ovaj tekst koji toliko uliva snagu i jaca samopouzdanje.

Odgovori
Nata 31.05.2017. - 21:49

Dosta sam nestrpljiva, ali pokušavam da promenim, upravo će mi pomoći Vaša preporuka. Hvala puno. Veliki pozdrav.

Odgovori
Nevena 30.04.2017. - 19:40

Danas je bio divan dan i baš sam razmišljala o ovkvoj temi. Udahni krstalno čist zrak,raširi ruke i dosegni nebo. Ovde i sada ovog trena budi spojojna i sretna. Postji samo ovo sada i ništa ga ne može pokvariti. Napravi još jedan korak pa još jedan …priroda se budi,zelenilo u oku i plavo nebo..rijeka koja mirno teče svome ušću… Misao kako sačuvati u sebi ovo blago ovog dana…. Veliki pozdrav,draga Marijana

Odgovori
marijana 01.05.2017. - 20:07

ČITAJUĆI OVAJ TEKST SVE POSTAJE JEDNOSTAVNO, ALI NIJE TAKO.SVAKI DAN NOSI NOVI IZAZOV.TEŠKO JE DANAS SAČUVATI SVOJ MIR , KAD SI SVAKI DAN OKRUŽEN LJUDIMA I SVAKI ČOVJEK JE PRIČA ZA SEBE.LIJEPO BI BILO DA IMAŠ MIR U SEBI, TADA BI I ČOVJEK KAO JEDINKA BIO DRUKČIJI I SVIJET BI BIO DRUKČIJI.JA VEĆ DUGO NEMAM MIR U SEBI,PA GA I NE ŠIRIM.PUTOVANJE MI DAJE MIR I PUNIM SE POZITIVOM, ŠETNJA U PRIRODI.Pozdrav od Marijane.

Odgovori
Linda 30.04.2017. - 19:45

Po prirodi sam strpljiva,al dosta samokriticna,odgovorna,pa me cesto prevlada strah za ovi i onu siutuaciju.A mnogi strahovi su se i obistinili u mom zivotu…

Odgovori
Esma 30.04.2017. - 21:02

Hvala draga Marijana tvoji tekstovi uvijek dođu u pravo vrijeme,po prirodi sam strpljiva ali nemam dovoljno samopouzdanja ali učiću dalje,hvala ti što mi daješ snagu.Pozdrav veliki!

Odgovori
Valentina 30.04.2017. - 21:26

Draga moja, ja uvijek kazem da se svi strahovi ostvaruju jer se covijek nesvijesno ili svijesno fokusira na ono cega se boji, tako da ne privuce to, a ustvari privuces svoj fokus jer je bitna misao , a ne negacija ili potvrdjivanje jer navodno podavijest ne raspoznaje negaciju nego samu misao

Zato lijepo hrabro idemo kroz zivot jer nas on podrzava u svemu i daje nam sto trebamo pa ne valja niti brinuti previse nego cemo vjerovati u zivot , jel tak:)

Odgovori
jasminka 30.04.2017. - 19:45

Predugo, predugo sam morala biti strpljiva, puteve do ciljeva su mi zatrpavali svojim balvanima. i sada samo odem, udaljim se i više ne čekam druge, niti tražim njihovo strpljenje.. samo pogledam u njih i sebe i odustanem, čak i od nekih bitnih stvari, možda privremeno, možda trajno, nisam odlučila još.

Odgovori
Sanja 30.04.2017. - 19:49

Hvala draga Marijana
Pomoći će mi u ostvarivanju mog cilja. A to je da budem sretna

Odgovori
Sandra 30.04.2017. - 19:49

Bila san nestrpljiva sve sad i odmah i vise puta mi se obilo o glavi .Naucila sam vremenom da pritisnem kocnicu ,sada sam stallozenija cvrsto stojim na zemlji osluskujem posmatram.Imam jos uvjek puno posla ali polako se pomjeram.Marijana tvoji tekstovi mi dodju uvjek kada treba.srdacan pozdrav hvala

Odgovori
Snjezana 30.04.2017. - 19:50

Pa iskreno Marijana ja sam po prirodi nestrpljiva,ali zaista se trudim i ucim. Nisam nesigurna osoba,a trenutno moja opsesija je usavrsavanje meditacije i to najvise na temelju ona tvoja 3 videa kako nauciti meditirati. Dosta napredujem i za to ti jedno ogromno HVALA od

Odgovori
Andja 30.04.2017. - 19:52

Dok sam bila mlada strpljenje mi nije bilo jača strana ali sa godinama sam naučila da moram biti strpljiva i ići korak po korak do ostvarenja svojih planova i ciljeva . Nije baš lako držati ravnotežu ali ja sam tvrdoglava i kad nešto hoću ja to i ostvari. Tvoji saveti mi puno pomažu . Nekako mi dođu baš kad mi najviše trebaju. Hvala puno hvala od srca

Odgovori
Mirka 30.04.2017. - 19:59

Draga Marijana, divno je citati tvoje tekstove. Hvala ti.

Odgovori
Munevera 30.04.2017. - 20:03

Po prirodi sam strpljiva osoba mozda nekad i previse i znalo me kostati zivaca i svega al ustrajem do ostvarenja pa nekad i ne bude ono sto zamislim a pretezno se ostvari samo upornost VELIKO HVALA

Odgovori
Olivera 30.04.2017. - 20:03

Draga moja!Hvala jos jednom na svemu.Citajuci svaki vas tekst dobijem novu inspiraciju i snagu.

Odgovori
Silvestra 30.04.2017. - 20:04

Hvala ti Marijana ovo je predivan tekst i upravo mi je sad trebao. Imaš prekrasne tekstove i redovito ih čitam i polako upijam svaku riječ.
Hvala ti puno od srca.

Odgovori
suzana 30.04.2017. - 20:04

Hvala Marijana, postaješ mi sve draži prijatelj, volim da se družim s tobom i slušam tvoje savete.Obećavam, stajaću dostojanstveno, gledaću napred i koračati polako bez žurbe. Puno pozdrava!

Odgovori
Jadranka 30.04.2017. - 20:04

Hvala Marijana
Ovaj tekst je dosao u pravom trenutku za mene.
Velka ciscenja imam u zivtu,STALA sam na raskrsnici i pikusavam oslusniti i vidjeti putokaz, nevididim ga.
Nisam sretna.

Odgovori
dragana 30.04.2017. - 20:09

Divan tekst,bas u ovom trenutku mi je bilo potrebno ovako nesto da me samo podseti da budem strpljivija.Nekad to nimalo nisam bila i nije mi donelo nista dobro, jos uvek se ucim strpljenju, iako je sada mnogo bolje .

Odgovori
Snježana 30.04.2017. - 20:16

Hvala Marijana na svim rijecima potpore. Ponekad je tesko stajat cvrsto na zemlji,ali citajuci Tvoje tekstove uvijek dobijem snagu da budem cvrsa i jaca. ❤

Odgovori
Andreja 30.04.2017. - 20:20

Hvala Marijana…..prave rijeci u savrsenom trenutku

Odgovori
Dijana 30.04.2017. - 20:29

Tekst u pravi čas, još ga moram izbrusiti.
Sretna da, zadovoljna ne, jer sam još uvijek u potrazi za poslom.
I dok si mlađi nemaš toliko strpljenja, kad si stariji, s godinama dolazi iskustvo.
Ali i strpljenju u ovim godinama u kojima sam sada iznad 35…. dođe kraj jer jer se stalno pitaš Do kad čekati to dobro što će doći? Zašto se to dešava loše meni? I čuješ budi strpljiva, doći će tvojh pet min, posložiti će se sve u svoje vrijeme….ali predugooooo
Ali vjerujem u Boga i ponavljam strpljen, spašen.
Amen
Pozdrav Marijana

Odgovori
Mirjana 30.04.2017. - 20:29

Često sam vrlo nestrpljiva,posle se kajem.Znam da to moram da obuzda,biće teško.

Odgovori
Dragana 30.04.2017. - 20:30

Prvo zahvalna iz srca na ovo rekstu.Odama kad sam udahnula i izdahnula čitajuči ovaj tekst bolje se osečam.Treba mi ovake inspiracije jer je bila ova sedmica težka na emociobalnom putu.Hvala ti punooo i da strpljiva sam jer znam da ništs neide preko noči…Hvala

Odgovori
Nada 30.04.2017. - 20:34

“Strpljen= spasen “je stara mudrost koja je veoma jednostavna i snazna.Uz to idu i druge dvije koje kazu da :”Tiha voda brijeg roni” ,”Polako se najdalje stigne”.Hvala draga Marijana na lijepom i poucnom pisanju.

Odgovori
Dragana 30.04.2017. - 20:42

Draga Marijana, strpljenje nije bilo moja odlika…posto radim na sebi, primecijem promenu…malu, dovoljnu za dalje! U svemu tome mi pomazu Vasa videa, meditacije, blog koji pisete. Veliko hvala od ❤❤❤!!! Zeljno ocekujem Vase novo javljanje. Molila bih Vas da nam snimite jos jedan video za Mindful…

Odgovori
Anka 30.04.2017. - 20:48

Jako sam nestrpljiva zelim sve da se odma Desi ali je to nemoguce sve dolazi vremenom

Odgovori
Suzana 30.04.2017. - 20:49

Odgovori
Tijana 30.04.2017. - 20:58

Draga moja svaki tvoj tekst me veoma obraduje. Po prirodi sam nestrpljiva ali radeci na sebi par godina unazad, postala sam strpljiva i znam da se sve desava u pravo vreme. :*

Odgovori
Danijela 30.04.2017. - 21:03

Hvala ti.

Odgovori
Anci 30.04.2017. - 21:10

Draga Marijana,
Uvek me obraduje kada mi stigne mail od tebe, hvala ti od ! Bila sam jako nestrpljiva, ali otkada sam pocela da radim na sebi, pocela sam da otpustam sve ono sto sam smatrala neophodnim i pocela da se zahvaljujem svemu sto imam, tako sam pocela da bivam strpljivija i da prepustim Bogu da odluci sta je najbolje za mene. Trudim se da budem sto pozitivnija a kad mi to bas i ne polazi za rukom ja pustim muziku i zapevam. U stvari, sto se vise menjam to vise prepoznajem sebe kakva sam nekad bila, kada sam bila mladja.
Zelim ti sve najbolje, ti si tako predivna osoba !

Odgovori
Valentina 30.04.2017. - 21:21

Draga Marijana:)
Vaši tekstovi su jako zanimljivi! Ja sam osoba koja nema strpljenja i sve zelim odmah. Al za to znam da nije moguće. Puno puta sama sebi kažem: daj stani i razmisli! Ali to znam da moram radit na sebi i promjenit se. Al ovaj tekst što sam sad pročitala bas su prave riječi u savršenom trenutku. Hvala Mirijana od ❤!

Odgovori
Sanja 30.04.2017. - 21:25

Bila sam u životu nestrpljiva.Onda sam postala previše strpljiva.Ni jedno ni drugo nije me činilo sretnom.Sada sam hrabra -jednostavno nekad samo čekam,a nekad poželim i hrabro zakoračim u to što želim odmah i bez odgađanja vjerujući da mogu sve.
I uglavnom uspijem.Nikad ne gubim -ili pobijedim ili naučim 🙂
Hvala ti Marijana.Tvoji tekstovi daju mi hrabrosti i vjeru u sebe i čine me sretnom te znam da sam na pravom putu.
Sve najbolje ti želim!

Odgovori
Valentina 30.04.2017. - 21:40

Ovo zvuci bolje od ravnoteze, a mozda je to ravnoteza:) ;***

Odgovori
Marina 30.04.2017. - 21:27

Draga Marijana svaki tvoja prica me jako obraduje po prirodi sam nestrpljiva mozes mi poslati one vjezbe za meditaciju da se opistim ponelad i ne brinem toliko

Odgovori
Valentina 30.04.2017. - 21:27

Mnogo mi se svidja svaka tvoj prica.Izuzetna si.Ja sam jako stalozena strpljiva i uporna.Ponesto od oboga o cemu pises nauvila sam od Lujxe Hej.Mene neke druge syvari ometaju u postixanju ciljeva ali znam da ce to biti. . .Puno te pozdravljam.

Odgovori
Valentina 30.04.2017. - 21:46

Da, bas je trenutno neki los dogadjaj istaknuo moj ego , a to ne moze biti dobro:) pa sam “slucajno” naisla na tvoj tekst koji mi je pomogao da djelujem iz srca , a naravno da nemoze uvijek biti dobro, tesko je nekad prihvatiti ali to je logika prirode.. velika pusa !!!

Odgovori
Mirjana 30.04.2017. - 21:54

Draga Marijana,ranije sam bila mnogo više nestrpljiva,ali sam dobila lekciju i naučila sam se strpljenju,puno mi pomažu tvoji blogovi,kada te slušam kako smireno i sa puno ljubavi i radosti pričaš,poželim da sam i ja takva.Hvala dragom Bogu što je poslao na moj životni put….hvala ti od srca,svako dobro od Gospoda ti želim.❤

Odgovori
Svetlana 30.04.2017. - 21:59

(Tako su retke prilike u kojima mogu biti samo žena.) Nešto me je nedavno izbacilo iz ravnoteže i učinilo nezadovoljnom. Ali, oporavljam se i Vi ste mi u tome sada pomogli. Ako nećeš sam da se pomeriš sa mesta (a bolje bi ti bilo), nešto će te već poterati, pa, eto, hrabrim se da to i uradim. Još i da poradim na tom udahu i izdahu. Srdačan pozdrav.

Odgovori
Duca 30.04.2017. - 22:04

Čitam i upijam. To je ono sto mi treba. Podrska, u svakom trenutku. Hvala Ti

Odgovori
Danijela 30.04.2017. - 22:15

Hvala na prekrasnom tekstu…

Odgovori
Tina 30.04.2017. - 22:22

Draga Marijana, nestrpljiva sam cesto, da ne kazem pre cesto…citajuci Vase price osjecam se mirnije,opustenije i sretnije…
Hvala Vam

Odgovori
Irena 30.04.2017. - 22:25

Prilicno sam smirena. Zadovoljna sam sto sam zena. Hvala za divne tekstove. Pozdrav

Odgovori
Jelena 30.04.2017. - 22:29

Nestrpljiva sam. Sve mora sad i odmah. Radila sam takve poslove koji su zahtevali sad i odmah pa se to prenelo na sveukupni život.Negde mi je to i pomoglo, jer bih inače zakasnila da nisam tako reagovala. Prestigli bi me i pregazili.Imalo je to svojih dobrih strana, ali sa puno tenzije i stresa. Sada moram da usporim, bodrim sebe da to mogu. Samo je problem što se stalno guram i stremim napred i znam koliko vredim i da mogu još. I onda me na tom putu stopiraju, jer drugi stagniraju, ne mogu da prate i nedaju ti. Ne znam…

Odgovori
Sladja 30.04.2017. - 22:38

Hvala Marijana,predivna si,jako sam nestrpljiva i sve bih odmah i sada,sto naravno nije izvodljivo,ali nadam se da cu uz tvoju podrsku,sve sto zelim i postici!

Odgovori
Dina 30.04.2017. - 22:51

Draga Marijana,
Tvoji saveti su mi mnogo pomogli da se pronađem, ispoljim i,iznad svega, počnem da verujem u sebe.Okrenula sam se, za promenu, sebi i svojim htenjima, pažljivo da ne povredim sebi drage ljude, i uspela sam da napravim balans sa životom. Zadovoljna sam, strpljiva, negativne ljude zaobilazim u širokom luku i zahvalna sam na ovom duhovnom miru koji sam stekla.Ima još uvek strepnji, ali se trudim da ih držim pod kontrolom.

Odgovori
Bisa 30.04.2017. - 22:55

Hvala:-)

Odgovori
Marija 30.04.2017. - 23:11

Hvala Marijana za tekst.

Svski Novi Dan je Nov Dan!
Korak po korak.

Pozdrav od Srca!

Odgovori
Vesna 30.04.2017. - 23:49

Nestrpliva sam baš,često i nervozna što se neke stvari ne odvijaju po planu… Veliki pozdrav!

Odgovori
Meri 01.05.2017. - 0:02

Uvijek sam bila jako nestrpljiva, ali sam vremenom naučila da sve u životu moramo strpljivo čekati i da se ništa ne dešava i rješava preko noći. Sada moram da donesem veliku odluku i trudim se biti svjesna. Možete li pisati o tome, kako znamo i osjetimo da li je nešto dobro za nas i kako da slušamo svoje srce. Jednostavno sam izgubljena. Hvala unaprijed.

Odgovori
Zvjezdica 01.05.2017. - 1:40

Po prirodi sam nestrpljiva i to me često znalo dovesti tamo gdje nisam željela. Strpljenje je umijeće koje se uči, bar u mom slučaju.
🙂 puno zagrljaja saljem draga Marijana ❤❤❤

Odgovori
Hilda 01.05.2017. - 1:51

Marijana,hvala na divnom i ohrabrujucem tekstu. Po prirodi sam strpljiva.Uglavnom se vodim recenicom:ne zuri,za sve postoji pravo vreme,ali naravno ima malo i onoga, ne cekaj pravi trenutak,stvori ga.

Srdacan pozdrav, Hilda.

Odgovori
Ines 01.05.2017. - 5:55

Draga Marijana, odlican tekst koji nas uci posmatranju sebe i svog bića, ko smo, gdje idemo i sta zelimo. Na putu je najvažniji mir i samopouzdanje ali to je najteže i postići. Moramo stalno koračati, ne vraćati se i ne zuriti, a onda ce upravo i doci ono sto zelimo. Hvalaaaaa ti mnogo za sve i uvijek svaki tekst u pravom momentu!!!

Odgovori
Marija 01.05.2017. - 7:45

Eh draga Marijana ja sam se malo izgubila, nestrpljiva po prirodi jedno vrijeme bila disciplinirana i to je bilo tako dobro, sad se nesto poremetilo i ovaj je tekst u pravom casu. Bez osudjivanja vracam se na put mira sa sobom, nadam se. Opet sam malo nesigurna ali poradit cu na tome. Hvala i puno lijepih pozdrava iz svetog Ivana Zeline

Odgovori
Matea 01.05.2017. - 9:59

Ovisi o danu. Nekada sam toliko nestrpljiva,međutim,ponekad mi je zaista svejednokako će sei što dogoditi. 🙂

Odgovori
Jelica 01.05.2017. - 10:37

Nema sreće bez tuge i obrnuto. Dok je sve u nekoj ravnoteži dobro je. Prihvaćam sve ali borim se da ostvarim osjećaj sreće. i dosta sam uspješna u tome. Iako se tuge pojavljuju ponekad kao podsjetnik da cijenimo i prigrlimo ono što imamo dobro još jače.

Odgovori
Mirjana 01.05.2017. - 10:38

Nestrpljiva sam,sve hoću odmah i sada,da se sve odmah napravi i riješi,a znam da nemože sve odmah biti,nemam mira jednostavno stalno moram biti u pokretu!
Tekst kao stvoren za mene…
Hvala draga Marijana i LP!

Odgovori
Marina 01.05.2017. - 11:09

Hvala ti. Definitivno je snaga i moc u nama! Veliki pozdrav <3

Odgovori
Bojana 01.05.2017. - 11:17

Hvala draga Marijana na tekstu koji je dosao u pravi cas.Nestrpljiva sam osoba hocu sada i odmah,sve.Zuri mi se.Zelim da pocnu da se dogadjaju divne svari.Ali ocigledno to nije pravi nacin.

Odgovori
Silvana 01.05.2017. - 11:25

Hvala draga Marijana na ovom divnom tekstu , Meni puno znaci , jer ja sam , po prirodi nestrpljiva i nervozna i to me je uvek vodilo u pogresnom pravcu….Pozdrav od srca…..

Odgovori
Zrinka 01.05.2017. - 12:01

Draga Marijana, tvoji mi tekstovi dođu kao utjeha o ohrabrenje. Ponekad mi se čini da ću uspjeti, da će nešto biti i od mene (da tako kažem). Da ću uspostaviti ravnotežu. Da nisam naišla na ovaj tvoj blog ne znam kako bih samo same ohrabrivala. Zaista sam bila sasvim na dnu. Psihički sasvim iscrpljena, izgubljena, bez smisla. Nisam vidjela ni trunku nade. Osjećala sam se sasvim samom, neshvaćenom, nevrijednom, ništavnom, odbačenom. Što god da učinila, izgledalo je, ne vrijedim. Ako je i netko drugi učinimo isto u kod njega je pozitivno, kod mene čudno. Sad sam našla utjehu. Ali, i danas sam u stanju kad mislim da nikada neću biti prihvaćena i cijenjena. Koliko se god trudila. Jednostavno ne ide. I ne razumijem zašto? Kako? U čemu je problem? Ni svojim najbližima ne uspijevam objasniti. Po deset puta pokušam objasniti istu stvar, ali ne ide. Ne ide, i gotovo. Uvijek isto. Kažu: “Nisi rekla. Da si nam rekla da te to smeta, ne bismo ti to činili”. A, jesam. Jesam. I dođe mi da vrištim. Ali, moje riječi nemaju, jednostavno, efekta. Kao da ne postojim. I tako, trenutno sam sklona misliti da ja nikada neću uspjeti ispoljiti svoje pravo ja. Nikada se moje molbe i mišljenja neće uvažavati kao kod drugih. Kad se malo ponadam opet padnem na dno. A to, iznova, zaboli. Kaže se da uvijek iznova ustati. Krenuti dalje i boriti se. Bojim se da moja bitka nema smisla. Moje mišljenje i molbe nikada neće imati istu snagu kao kod drugih ljudi. Po nečemu, iako ne razumijem zašto, ja izgleda, vrijedim manje u očima drugih

Odgovori
Katica 01.05.2017. - 12:13

Hvala Marijana

Tekst je jako mocan i od pomoci ,meni koja nema uvijek strpljenja i pozurujem sebu samu vise puta i bez potrebe…
Pozitvno je to sto budem svjesna datog stanja da mi to moze negativno uticati na moje radnje i komunikacije …

Bila sam dosta nestrpljiva , vremenom ucim i sazreloscu uvidjam da to nije dobro …
Raduje me tvoj pisanje u vezi ovoga …:))

Srdacan pozz takodje i tebi sretan i prijatan ovaj danasnji praznik …

Odgovori
Dragana 01.05.2017. - 12:52

Draga Marijana,
uvek se iskreno radujem tvojim tekstovima i porukama koje nam prenosiš.
Oduvek sam bila strpljiva, a tome je u velikoj meri zaslužna moja mama koja me je učila strpljenju.Shvatila sam da mi to stanje duha pomaže da dobro razmislim o svemu i smireno donesem odluku. Ne kažem da uvek donosim najbolje odluke (i pored želje da to činim) ali se u svakom slučaju bolje osećam posle toga.Da li sam srećna? U suštini, da jer imam sve ono čemu čovek u životu teži.Ali sreća zavisi i od trenutnog raspoloženja.
Srećan ti praznik, uživaj.
Puno pozdrava!

Odgovori
ljubica papric 01.05.2017. - 13:03

Draga,hvala na ovakvom otvaranju ociju,kako kroz zivot,cesto sam nestrpljiva,ne volim to kod sebe i svjesna sam da trebam mnogo raditi na sebi.hvala veliki pozdrav.

Odgovori
Zoranka 01.05.2017. - 13:58

Draga Marijana,tekst me podstakao da razmisljam o toj temi.Ponekad sam jako nestrpljiva a nekad ne.Prosto se nedososetinedostvolje za bilo kakvu aktivnost.Nailazim na nerazumevanje svojih najblizih.Osecam kao da sam u zacaranom krugu I ne vidim svetlost na kraju tunela.A onda par lepih reci I mogla bih da poletim.Trazim resenje iz takvih situacija.Pozdrav !!!

Odgovori
Zoranka 01.05.2017. - 14:03

Ispravka …..prosto se oseti nedostatak volje za bilo kakvu aktivnost ……

Odgovori
nnadaada 01.05.2017. - 14:42

Marijana draga,sretan ti praznik rada!
uvijek dotakneš temu,za koju pomislim da si za mene pisala.Moj život je trajna borba,i sve što je u mojoj moći istražujem, kako si pomoći da ne posustanem,tako sam i do tebe došla.ja sam osoba s velikim životnim teškoćama,ali ne priznam onu krilaticu, da sam sama kriva za sve.Zar je dijete krivo ako ostane bez roditelja?Roditelji su osnova svakog odgoja, a ja sam imala raznih utjecaja koji su se refleksirali na čitav moj život.Nesigurnost napuštenost,strahovi za sutra itd.Znamo da nasljeđujemo skoro sve,i kako sebe upoznati, kad ne poznaš roditelje.Čitav život sam pod upitnikom.tko sam što sam,zašto sam?Analiziram jer u biti nisam površna,a to dovodi do novih nevolje.za sebe mislim da sam unatoč svemu jako strpljiva osoba.Pusa od mene!

Odgovori
Marina 01.05.2017. - 15:22

Sve lijepo napisano, ali za zdrave i one koji zive u zdravom okruzenju, a ne okruzeni … ma bolje da nista ne komentiram, jer sam preumorna sto od bolesti, sto od okoline.

Odgovori
Katarina 01.05.2017. - 15:31

Ja sam upravo napravila glupost, ali više ne mogu da budeb strpljiva, jednostavno mi ponestaje snage. Pucam i na kraju samo ja tuguje, dozvolim da me štošta iznervira, neverovatno kako ne poverenje i nesigurnost u sebe može da te ometa u sreći. Hvala na ovim rečima, još uvek moram mnogo da radim na samoj sebi, nitko nije kriva osim mene same zbog bola koji doživ. No nada postoji, vidim da nisam jedina i da nas ima još i da sami moramo raditi da sebe podignemo. Pozdrav,hvala Marijana.

Odgovori
Marija 01.05.2017. - 15:51

Najprije zelim zahvaliti na divnim tekstovima!! A sto se tice pitanja.. nestrpljiva sam uvijek, tesko mi je ako nesto ne mogu odmah postici ili nesto docekati.. ali kao sto se dosta toga promijenilo zahvaljujuci tvom blogu u mom zivotu, nadam se da cu promijeniti i ovaj moj problem nestrpljivosti. Hvala tii, divna si osoba!!

Odgovori
dijana 01.05.2017. - 21:07

🙂 Evo mene doimila ravnoteža unutarnja sa vanjskom i bicikl… 🙂 hvala draga Marijana i da jesam sve što treba da budem samo se uskladiti korak po korak sa vanjsim svijetom, korak po korak…

Odgovori
Gordana 01.05.2017. - 21:36

Neznam da li sam nestrpljiva ili razocarana…vec duže vrije mi nista neide….samo padam….kolko ću još moći tako…..obuzima me tuga….nespokoj….usamljenost….i beskorisnost…..

Odgovori
Aleksandra 01.05.2017. - 22:31

Hvala Ti na jos prelepom tekstu.Tesko je to uraditi ali ne trrba se predati jer ici dalje je ono sto jedino mozes i sto moze da ti donese nesto novo.Nadam se da cu uvek skupiti snage za dalje i napred i nadam se da ce biti jos ovakvih tekstova koji ti vrate veru u zivot i u to sta sve mozes da postignes 🙂 :-*

Odgovori
Valerie-Christine 01.05.2017. - 23:06

Draga Marijana
Hvala na prelijepom tekstu koji uvijek dode u pravo vrijeme

Valerie

Odgovori
Senija 02.05.2017. - 5:41

Mislim da sam nesto izmedu nestpljenja i stabilnosti ali ovim clankom cu pokusati biti ovo drugo SABILNOSCU u svakom slucaju svaki Vas tekst me cini sve jacom HVALA VELIKA

Odgovori
Mira 02.05.2017. - 8:20

Draga Marijana, tvoji tekstovi me uvek podsete na stvari koje zaboravljamo i nekako uvek dodju u pravom trenutku.Strpljenju se ucimo citav zivot I dobro je da se sa vremena na vreme podsetimo ovakvim tekstovima:)

Odgovori
Marija 02.05.2017. - 9:01

Super ti je tekst Marijana, uostalom kao I uvek:-) Ja sam davno osvestila u sebi da je balans kljuch svega. Makedonci kazu TRPENIE SPASENIE shto bi bilo STRPLJENJE SPASHENJE 🙂 tako nekako:-) ali u svakom sluchaju velika istina<3

Odgovori
Tania 02.05.2017. - 9:11

Ja sam nesto izmedju.
Hvala ti na tvom tekstu. Odmah se osijecam bolje i jace.

Odgovori
Tanja 10.05.2017. - 7:18

Da li sam strpljiva? Kad mi je nešto bitno želim da to odmah bude. U nekim situacijama svjesno griješim i pokušavam se “,obuzdati”, prepustiti se intuiciji i pričekati kako mi govori ono unutarnje JA. Treba mi velika samokontrola da postupam mudrije.
H

Odgovori
Arieta 02.05.2017. - 9:42

Hvala Marijana, divan tekst kojeg ću i te kako puno puta pročitati. Nažalost nisam po prieodi strpljiva osoba želim sve napraviti sada i odmah. Inače sam borac ne predajem se. Volim pomagati drugima ali još uvijek ne znam biti sama sa sobom. Ali ovaj tekst i svi oni prije unesu mir u sreću u meni.
Zato sam i neizmjerno zahvalna.
Lijep pozdrav-

Odgovori
Antonija 02.05.2017. - 12:37

Bas lipo i motivirajuce ! Samo u ciloj prici fali malo oslonac i na Stvoritelja, On je pokretac svega, u njemu mozemo potrazit utjehu kad nam je najteze, al svakako najvazniji je cilj u svemu, da bi odrzali motiv za napredak. Hvala:)

Odgovori
Zorica 02.05.2017. - 13:20

Tvoj e-mail uvjek me razveseli. Volim kad pronagjem deo sebe u napisano i potvrdim moja mishljenja, a i nauchim neshto novo. Dobijem neka nova saznanja koja mi mogu pomokji u svakodnevici. Puno Ti hvala.

Odgovori
Dragana 02.05.2017. - 14:47

Važno je, takođe, razviti strpljenje i pozitivan odnos prema sebi. Samokritika i forsiranje neće nam pomoći, ali zato mogu da odmognu i da nas vrate na staro, nažalost! Pozdrav, Marijana!

Odgovori
Sara 02.05.2017. - 19:24

Nestrpljiva sam skroz. Nažalost, stalno imam osjećaj da mi “netko gore” namjerno daje situacije u kojima je važno strpljenje (što me izluđuje) samo kako bih se napokon naučila strpljenju, a ja, tvrdoglava Bikica, nikako da dođem pameti.

Odgovori
Bojana 02.05.2017. - 21:06

Draga Marija,hvala ti još jednom na divnim tekstovima koue objavljuješ i šalješ svima nama.
Ja sam nestrpljiva i jako teško mogu održati fokus na nečemu,bar u zadnje vrijeme,ranije nije bilo tsko.
Trudim se koncentrisati na nešto,i kad ne idpadne dobro,ja odustanem.
Zanima me tvoj stav,mišljenje o iskrenosti,ali onoj krajnjoj,ogoljenoj,kako se kaže ŠTO NA UMU,TO NA DRUMU.
Da li je ona dobra i koridna,za naš mir i spokojstvo,a na uštrb možda i dobrih odnosa sa bliskim ljudima?
Pozdrav

Odgovori
Suzana Nikolić 02.05.2017. - 21:25

Marijana, hvala na tekstu…
Po prirodi sam strpljiva…. mada ponekad nisam… zavisi šta je razlog…

Pozdrav, Suzana

Odgovori
Sarah 03.05.2017. - 7:29

Sretna sam i zadovoljna, ali sam ipak priočitala tekst i našla korisnih stvari.
Hvala May

Odgovori
Ana 03.05.2017. - 8:35

Poštovana Marijana,

divan tekst ste nam posvetili. Meni neophodan, baš u ovom trenutku.

Što se tiče *nestrpjivosti*… ja sam prvak u tome, i svjesna sam , još od ranije, da to trebam mijenjati kod sebe, pod hitno.

Topli pozdrav! 🙂 … Hvala Vam još jednom na pažnji.

Odgovori
D. 03.05.2017. - 8:59

Šta kad nemam cilj? Kada sma nezadovoljna svojim životom, okruženjem…

Odgovori
Slavica 03.05.2017. - 9:55

Odlican tekst. Pronadoh svoju stazu i put kojim idem. Strpljivo i sigurno napredujem. Ali nije doslo lako. Padovi su me naterali da radim na sebi. Spoznam sta zelim i postavim ciljeve. Ovakvi tekstovi dodu kao moralna podrska i daju snagu i volju da se nastavi. Hvala <3

Odgovori
Gordana 03.05.2017. - 20:57

Draga Marijana,
Kasnije odgovaram na tekst, ali ovih dana i prije nego sto sam ga procitala, mislila sam na to. Ljudi kazu stpljenje-spasenje, i ja to itekako prihvatam i dosta sam strpljiva osoba, da toga cak i nekad nisam svjesna pa mi se ponekad cini da sam lijena i da treba ja da preuzmem nesto. I dosta toga u zadnje vrijeme sa preduzela, otkako sam na duhovnom putovanju i mogu ti reci da sam zadovoljna svakim mojim potezom od samog pocetka mog “produhovanja” , i zato mislim da treba uvjek da budemo strpljivi ali dok smo strpljivi da radimo na sebi i da se radujemo tome sto nam dolazi. Vjerujem u dobro i u dobre ljude…<3

Odgovori
Dejana 04.05.2017. - 0:14

Draga Marijana….Uvek u pravom trenutku tvoje reci dodji k’ meni, uvek kada je tesko utesis, kada sam srecna jos vise usrecis ,HVALA TI!!!!

Odgovori
Amy 04.05.2017. - 9:43

Draga Marijana hvala ti, divno pises i zamisli “slučajnosti ” bas kada treba
Učim se biti strpljiva, ali jos nisam postigla pravi balans, dobro je sto sam sada svjesna kada se udaljim od same sebe i znam da moram nastaviti raditi na sebi opušteno i smireno, svaki dan učimo
Hvala Ti jos jednom divna dušo! ❤

Odgovori
Ilijana 04.05.2017. - 18:29

Ja sam bome bas nestrpljiva uvjek u svemu…

Odgovori
Marijana May 07.05.2017. - 20:42

Nije uvijek lako biti strpljiva, ali u mnogim situacijama nas strpljenje spašava. Draga Ilijana, pokušaj prakticirati strpljivost svaki dan.

Odgovori
Zeljka 04.05.2017. - 20:54

Draga Marijana prije sam bila jako nestrpljiva a sada sve manje s godinama uvidjam da je to besmisleno. No ipak još uvijek postoji u nekim situacijama veća doza nestrpljenje. Moram još raditi na sebi. Ti si jedno veliko❤️ Koje mi pomaze. Ma ljubim te draga ❤️❤️❤️❤️❤️ sretna sam sto sam te slučajno srela i na ovaj način. Veliko hvala

Odgovori
Marijana May 07.05.2017. - 20:46

Draga Željka, dogodit će se trenuci nestrpljenja, no važno je da smo na duge staze strpljivi i uporni. Hvala Ti što si ovdje <3 Veliki pozdrav 🙂

Odgovori
Nina 06.05.2017. - 0:57

U zadnje vrijeme postala sam jako strpljiva, zavoljela sam sebe, počela sam poštovat samu sebe. Hvala ti puno

Odgovori
Marijana May 07.05.2017. - 21:18

Divno draga Nina, samo nastavi tako 🙂

Odgovori
Mersila 07.05.2017. - 18:29

Bila sam rije nestrpljiva,premda i sad postoje trenuci kad nemam strpljenja. Zahvaljujući vama sve vise radim na sebi a drago mi je da mi i cerka redovno prati vas. Ako nekad ne stignem pročitati, ona me napomene. Hvala vam ❤️

Odgovori
Marijana May 08.05.2017. - 16:38

Draga Mersila, šaljem veliki pozdrav tebi i tvojoj kćeri <3 Hvala Ti 🙂

Odgovori
snezana 08.05.2017. - 23:59

veoma poucan tekst,hvala za prave savete samo trebamo citati iznova i iznova
da bi usvojile i zivele lepse, bolje.

Odgovori
Ivana 11.05.2017. - 22:54

Draga Marijana,

Po prirodi sam poprilicno nestrpljiva osoba,verujem da se cuda desavaju preko noci i cesto tako u zurbi ne budem dosledna zadatku iako mogu i mnogo bolje od ocekivanja drugih..
Cesto se zapitam zasto toliko cesto gubim,zasto mi ne ide,je li to sve zaista do mene i zasto sam konstantno nezadovoljna i nesrecna zbog svog zivota,zbog svog okruzenja..Sve me gusi i ne vidim slobodu ni u cemu,za mene je sve obaveza i osecam se umorno 24/7.. Ne znam kako da se resim tog nelagnodnog osecaja i kako da,kao sto ti kazes “stanem cvrsto na zemlju” jer me sa svih strana salecu talasi negativne energije i nemam izvor na kom bi se napojila onom lepom i pozitivnom…
Pratim tvoje savete,i pokusavam da budem dosledna zadatku,ali verujem da bi mi za to trebale posete psihoterapeutu jer ipak,psihicko nasilje koje sam dozivela u svojoj osnovnoj skoli sada,kada sam krenula u srednju skolu i ponadala se da cu u njoj naci pribeziste i sresti bolje ljude nego sto su bili moji bivsi vrsnjaci,uzima svoj danak i vraca onaj bol od ranije i isto ono pitanje:-Cime sam to zasluzila?-
Nadam se da cu uspeti da se izborim i hvala ti sto postojis.

Iskreno,
Ivana. 🙂

Odgovori
Dragana 16.05.2017. - 10:17

Draga Marijana
Hvala na predivnim tekstovima 🙂
Po prirodi sam uzasno nestrpljiva
sve zelim sad pa sad
i ako nesto u kratkom roku ne ostvarim,brzo odustajem
To je moj najveci problem
Iskreno se nadam da cu ga prerasti,jer sam po nekad kao malo dete

Odgovori
Ramiza 25.05.2017. - 21:21

Draga nasa Marijana,
Kada sam bila u ponoru neizdrzljivosti, mislila sam da mi nema spasa i da tonem svakog dana sve vise. I kako kazu, na kraju tunela dolazi svjetlost, tako i za mene. Citajuci tvoje blogove, razmisljala sam kako uspjeti bar jedan mali dio da se osvjestim i pokusam da mislim malo na sebe. Na svu srecu, pocele su nase prve meditacije koje su me izvukle ne samo na svijetlost dana, vec i u blistavu buducnost koja mi je pruzala sve vise pouzdanja, razumijevanja, strpljenja i mnogo toga. Zbog toga mogu samo da budem zahvalna samo tebi mila moja. Hvala ti puno.

Svakog dana i u svakom pogledu, sve vise napredujem.

Odgovori
Dragica 01.06.2017. - 9:28

Pozdrav Marijana,
po prirodi sam jako nestrpljiva , uvjek negdje žurim bez potrebe,takva sam…

Odgovori
emina 15.06.2017. - 13:31

poz, Marijani i savima Vama

Mozda posle ovog teksta budem drugacija, naravno pozitivna i nasmejana..

Odgovori
Jelena 29.07.2017. - 10:11

Pozdrav, uvek nestrpljiva

Odgovori
Anela 25.09.2017. - 23:56

Hvala Marija nista ljepse nisam procitala ….ovakva sam prije bila al sam sada izgubila strpljenje jer me je sredina iscjedila al poslje ovog teksta vracam se na staro hvala jos jednom

Odgovori
Vesna 07.11.2017. - 23:28

Predivno!
Ja bih svoje strpljenje nazvala pahuljastim; lagano je i u slatkastim zamasima općeprisutno, tiho i meko, pjevno…

Odgovori
Suzana 17.04.2018. - 22:22

Strpljiva, strpljiva i umorna..

Odgovori
Maja 17.02.2021. - 23:47

Draga Marijana,
mislim da ne postoji bolje nestrpljiva osoba od mene.Svjesna sam da ukoliko zelimo ostvariti nesto u zivotu, da je dugi put do cilja i negdje duboko u sebi si ponavljam to, ne pitam se vise puta, zasto ne bismo odmah ostvarili svoje snove i dosli do tog cilja?!
U tom putovanju i “cekanju” ponekad se izgubim, izgubim sebe i zaboravljam sto zaista zelim, ponestaje mi motivacije, pa vise puta pomislim da cu odustati od cilja, ali nesto u meni mi neda da odustanem i idem dalje cekajuci da se nesto desi, da se nesto promjeni.
Veselim se ostvarenju svojih snova.

NEVER GIVE UP!!

Odgovori
Bojjana 24.10.2021. - 22:43

Cao Marijana,obicno sam strpljiva.Mozda i previse,sto takode smatram da nije dobro.Volim inace stvari raditi polako i u tome uzivam.Jedini problem mi je sto previse razmisljam.Hvala Marijana sto nam pomazes i vjerujes u nas.Divna si❤️❤️❤️❤️

Odgovori
Snežana 08.07.2022. - 0:06

Sve je to lepo
Kad imaš svoj kutak,kad si finansijski stabilna imas slobodu da odlucujes i cvrsto stojis na zemlji.Kad imamo podrsku ljudi oko sebe i kad zavisimo od drugih tlo pod nogama se manta a zelje ostaju tamo negde…

Odgovori
Lidija 11.07.2022. - 13:08

Nisam sretna,nemam nista pod kontrolom,nestrpljiva sam i uplasena…..

Odgovori

MOGLO BI TI SE SVIDJETI...

Posjetom i korištenjem bloga Moj Životni Dizajn pristajete na uporabu kolačića koji služe kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. U redu