7 važnih životnih pitanja kojih se trebaš redovito upitati

od Marijana May

Od malena imamo želju za znanjem, za otkrićem, za pustolovinom. Zato smo kao djeca voljeli postavljati bezbrojna pitanja: 

Zašto?
Kako?
Zbog čega?
Tko?
A zašto ne?
Itd.
 

U ljudskoj prirodi znatiželja igra važnu ulogu.

Znatiželja vezana za sve ono što nas može učiniti boljom i bogatijom osobom – duhovno, emocionalno, mentalno, fizički i materijalno.

Znatiželju njegujemo na način da postavljamo pitanja.

Zašto su pitanja toliko važna?
 
Pomažu nam da dopremo do istine, da imamo bolje razumijevanje o sebi i svijetu oko sebe, da postignemo jasnoću i bistrinu, da dobijemo uvide, spoznaje i ideje, da otkrijemo i shvatimo kako stvari uistinu funkcioniraju.
 

I zato ću s tobom podijeliti 7 izabranih i važnih pitanja iz 30-dnevnog tekstualnog vodiča “Moć, Ljepota i Sloboda Žene” koji je prepun važnih životnih lekcija i pitanja, zadataka, podsjetnika i mudrih misli.

Prije nego što pročitaš pitanja, molim te uzmi nekoliko trenutaka za sebe, ostavi sve što radiš i zaista se fokusiraj samo na pitanja, nemoj raditi niti razmišljati o nečemu drugome.

Ako želiš da dobiješ odgovor na postavljena pitanja, važno je da uzmeš nekoliko trenutaka za sebe i posvetiš se čitanju.

To je vrijeme za tebe, pokloni si to vrijeme.

Spremna? 🙂

Izvoli, čitaj pitanje po pitanje, i napravi pauzu između svakog pitanja, te vidi kako određeno pitanje utječe na tebe.

7 važnih životnih pitanja kojih se trebaš redovito upitati:

1.Koliko si nježna prema sebi, koliko se prema sebi odnosiš s nježnošću?

2. Koliko puta u danu zastaneš i pomisliš na to koliko si sretna i blagoslovljena? Koliko često kažeš: “Hvala”?

3. Da si kao djevojčica imala uvjerenje da si iznimno lijepa, da imaš unutarnju i vanjsku ljepotu, kako bi tvoj život danas izgledao?

4. Kako bi tvoj život danas izgledao da si se svaki dan prema sebi odnosila kao prema najdivnijoj i najljepšoj osobi?

5. Kako bi tvoj život danas izgledao da si se prema sebi odnosila s puno više ljubavi, razumijevanja, poštovanja, nježnosti i oprosta?

6. Što sprječava tvoju slobodu? Od čega se trebaš osloboditi?

7. Zamisli (dakle, samo zamisli) da saznaš da Ti je ostalo samo sedam dana života – što bi radila, s kim bi vrijeme provodila, kako bi se tvoje razmišljanje i ponašanje promijenilo?

Kada iskreno odgovoriš na ova pitanja, doći ćeš do određenih spoznaja i moći ćeš bolje razumjeti sebe, svoje odluke i ponašanje, te rezultate kojima sada svjedočiš.

Tvoj odgovor na zadnje pitanje dat će Ti do znanja što je tebi zaista važno u životu i kako želiš živjeti svoj život iz dana u dan.

Pitanja su jako moćna, postavljaj ih sebi često.

Ako si osoba koja radi na sebi, koja voli čitati i razmišljati o životu, te činiti pozitivne promjene, onda će Ti se jako svidjeti i bit će Ti od velike koristi 30-dnevni tekstualni vodič “Moć, Ljepota i Sloboda Žene” koji je prepun važnih životnih lekcija i pitanja, zadataka, podsjetnika i mudrih misli.

SAMO SADA: BOŽIĆNI POKLON uz kupnju 30-dnevnog tekstualnog vodiča “Moć, Ljepota i Sloboda Žene”, dobit ćeš na poklon snimku seminara u vrijednosti od €67 – ovo se događa prvi i zadnji put + sudjelovanje na zajedničkom webinaru.

Izaberi jedan od tri seminara – Umijeće Unutarnjeg Mira, Velika Životna Promjena ili ReDizajn Života.

Klikni na link ispod i saznaj detalje o ovom moćnom životnom vodiču:

https://marijanamay.com/

Piši mi, koje pitanje te se posebno dojmilo, koje pitanje te baš dotaklo? Radujem se tvom odgovoru u komentaru ispod 🙂

Mislim dakle komentiram:

* Koristeći ovu formu prihvaćaš i slažeš se sa uvjetima korištenja bloga MojŽivotniDizajn i policom privatnosti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 komentara

Anita 05.10.2023. - 6:56

Duboko me zamislilo sedmo pitanje? Ne znam odgovor na njega

Odgovori
Radojka 05.10.2023. - 7:37

Draga Marijana ,
Postavila si mi sadašnjost kao prioritet .
Mir kao prioritet . Mene i moje vrijednosti kao prioritet .
Inspirirala si me ,podržala da provedem teoriju u praksu . Svakodnevno sam zahvalna , zadovoljna i sretna da se krećem na svom samorazvoju , osvješćivanju .
Hvala za poticaj i alate kojima mogu otvarati svoje skrivene vrijednosti .
Ti si obasjala moj život i život mnogih . Hvala ti da postojiš !

Odgovori
Alisa 05.10.2023. - 10:00

Dobar dan draga ženo, sva su pitanja odlična. Čula sam već neka pitanja, ali su me 4 i 5 (slična su, a opet nisu) najviše dojmila. 6 mi nekako navodi da dobijem još odgovore. U svakom slučaju hvala za ove divne poruke koje dijeliš sa nama.

Odgovori
Branka 06.10.2023. - 18:33

Draga Marijana ,
najviše mi se dojmilo pitanje broj 6 jer me podsjetilo na sve ono što odavno znam čega se trebam osloboditi i što je to što me sputava u mome rastu, jedno od toga je loša veza u kojoj se nalazim i iz koje želim odavno otići ali se osjećam bespomoćno što to nemogu promijeniti jer nemam mogućnosti što me dodatno rastužuje , jer idem protiv sebe , to odavno želim prekinuti jer se previše cijenim i znam što želim a što ne ali zbog realnosti koja me zahvalita prisiljena sam bila ostati u toj vezi, sada su se stvorile mogućnosti da odem da se oslobodim ali sve ide tako sporo , pokušavam biti strpljena i zahvaliti se svaki dan na poruci gdje mi se javlja da sam dobila Stan jer je to jedino što je u mojoj mogućnosti ,sve drugo ne ovisi od mene ali osjećam da me iscrpljuje previše to što još moram biti u ovoj vezi i čekati na promjenu, tj. na moje oslobođenje od toksične veze u kojoj sam se totalno izgubila.

Odgovori

MOGLO BI TI SE SVIDJETI...

Posjetom i korištenjem bloga Moj Životni Dizajn pristajete na uporabu kolačića koji služe kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. U redu